Vleesgegroet serveert stierenballetjes in tomatensaus - 20/11/2013

In zijn restaurant Vleesgegroet in Sint-Truiden serveert chef-kok Ben Elen niet alleen traditionele gerechten zoals steak, côte à l'os en chateaubriand, maar wie dat wenst kan ook kiezen voor een iets specialer gerecht: stierenballen in tomatensaus.

 

Twee maanden geleden startten Ben Elen en Elien Reniers een nieuwe zaak in Sint-Truiden. "We liggen hier vlak naast het Urselinenklooster. Daarom kwamen we met het idee om de zaak Vleesgegroet te dopen", lacht Ben. "Voor we echter helemaal definitief besloten om deze naam te gebruiken, zijn we toch even vriendelijk bij onze buren gaan vragen of ze het geen probleem vonden."

 

Oorspronkelijk was het niet de bedoeling om ook orgaanvlees op te nemen op de menukaart. Een goede klant deed de zaakvoerders echter van idee veranderen, en dat idee is nu een succes. "Sinds de introductie hebben al vele bezoekers zich aan de stierenkloten gewaagd", weet Ben.

 

 

 

"Meestal bestellen ze één portie als voorgerecht waarna iedereen aan tafel kan proeven." Wie de unieke stierenballetjes in tomatensaus wil proeven, reserveert wel best even op voorhand. "Wij hebben niet elke dag deze balletjes in voorraad. We moeten ze ook speciaal bestellen. Daarom is het altijd aan te raden van ze eerst even te reserveren", besluit Ben.

 

 

 

Tekst & Foto: Tim Dehaen voor Het Laatste Nieuws

 

 

Terug naar overzicht | Terug naar "Regionaal nieuws" overzicht

Reacties
Sociale Media
TRUDO FM POLL
Ik luister naar Trudo Fm via
Sint-Truiden 105.2 FM
Livestream
ADVERTEERDERS
  • Hier Adverteren? 2
  • Pierard
  • S D B DIENSTENCHEQUE BEDRIJF
  • Impermo