Heidevink bakt weer in juni - 10/03/2014

SINT-TRUIDEN - Zaakvoerder Roland Bogaerts van Heidevink Foods koopt vandaag een nieuw pand, de loods van een oude isolatiefabrikant. Daarin wil hij de productie van koekjes op Sint-Truidense bodem ten laatste in juni weer opstarten, nadat zijn koekjesfabriek op industriezone Schurhovenveld twee maanden geleden helemaal in vlammen op ging.

 

Zaakvoerder Roland Bogaerts van Heidevink Foods wil zo vlug mogelijk weer koekjes bakken in Sint-Truiden. Zijn fabriek raakte op 12 januari bijna helemaal vernield in een zware brand. "Ik heb aan mijn klanten beloofd dat onze chocotongen (koekjes met chocolade, red.) vanaf juni opnieuw in de winkel liggen. Ongeacht of ik de nodige vergunningen dan al heb of niet, ik begin in juni opnieuw aan het bakken", vertelt Bogaerts strijdvaardig. "Daarom koop ik maandag (vandaag, red.) een nieuw pand aan, waar we opnieuw koekjes gaan bakken", verklapt hij.

 

Welk nieuw pand Bogaerts op het oog heeft, houdt hij nog even geheim. Toch laat hij zich ontvallen dat het een loods is van een voormalige fabrikant van isolatiemateriaal in Sint-Truiden. "Om er te mogen bakken, moeten we de loods wel nog helemaal opnieuw aankleden. We moeten in orde te zijn met de voedselveiligheidsnormen. Dit brengt natuurlijk een serieuze kostprijs met zich mee, maar die hebben we er voor over", aldus Bogaerts. Bogaerts heeft ook al de nodige machines en productielijnen voor zijn nieuwe fabriek. Die kocht hij slechts enkele dagen na de brand van een faillissement in Beveren.

 

 

Sloopvergunning

 

Opnieuw beginnen op de oude site, was geen optie. "Na de brand bracht ik onmiddellijk het dossier in orde om het terrein te mogen opruimen. Hiervoor moesten we een sloopvergunning aanvragen. Ik kreeg te horen dat het tot 105 dagen kan duren voor de aanvraag op het schepencollege geagendeerd kon worden. Na de goedkeuring moeten we de beslissing nog 30 dagen afficheren voor we mogen beginnen. Dit wil zeggen dat ik ten vroegste na de zomer weer op het terrein kan beginnen bouwen. Dat is nog veel te lang." Een deel van de productie gaat ondertussen wel door, buiten Sint-Truiden. "Onze speculaas en poffertjes hebben we uitbesteed aan collega's in respectievelijk Hasselt en Nederland. Maar onze chocotongen, die we leverden aan verschillende warenhuizen, kunnen we nergens anders laten produceren. Daarom moet ik ze zo vlug als mogelijk opnieuw kunnen produceren", besluit Bogaerts.

 

Tekst & Foto: Tim Dehaen voor Het Laatste Nieuws

 

Terug naar overzicht | Terug naar "Regionaal nieuws" overzicht

Reacties
Sociale Media
TRUDO FM POLL
Ik luister naar Trudo Fm via
Sint-Truiden 105.2 FM
Livestream
ADVERTEERDERS
  • Hier Adverteren? 2
  • Pierard
  • S D B DIENSTENCHEQUE BEDRIJF
  • Impermo